Je bekijkt nu Het Laatste Nieuws – Neem deel aan de langste geeuw ter wereld tijdens de Week van de Fair Trade

Het Laatste Nieuws – Neem deel aan de langste geeuw ter wereld tijdens de Week van de Fair Trade

Op 5 oktober start de Week van de Fair Trade. Gedurende tien dagen worden in heel het land activiteiten georganiseerd rond fairtradeproducten. Een van de producten dat in de kijker wordt gezet, is fairtrade koffie. Daarvoor wil Fair Trade Belgium ‘langste geeuw ter wereld’ creëren. Gemeente Ravels roept haar inwoners op om deel te nemen aan de actie.

Van 5 tot 15 oktober wordt het diverse aanbod van fairtradeproducten in de kijker gezet om mensen te motiveren om voor fair trade te kiezen. Eén van de producten die volgens de organisatie de aandacht verdient, is fairtrade koffie, waar bij de productie rekening wordt gehouden met de natuur en de werkomstandigheden van de lokale koffieboeren. Om het product onder de aandacht te brengen bij het grote publiek, organiseert Fair Trade Belgium ‘de langste geeuw ter wereld’. Met de actie verwijst de organisatie naar hoe de wereld er zou uitzien zonder koffie: met vermoeide mensen en onophoudelijk gegeeuw. Fairtrade koffie zorgt door meer sociale rechtvaardigheid dat we niet in die wereld hoeven te leven.

Het lokale bestuur van Ravels roept inwoners op om massaal deel te nemen aan de actie. Hoe begin je eraan? Upload op de website van Fair Trade Belgium een video van jezelf terwijl je geeuwt. De video komt op het platform terecht bij de andere inzendingen en creëren samen de langste geeuw ter wereld. Met je filmpje maak je kans op een prijs van partners als Anders Reizen en JAVA Coffee.
Te lezen op HNL.be

Leave a Reply