Je bekijkt nu COSH – Geeuw mee, zo gaat koffie jaren mee!

COSH – Geeuw mee, zo gaat koffie jaren mee!

Door de klimaatverandering wordt de toekomst van koffie bedreigd. Dat laat Fairtrade Belgium niet zomaar gebeuren. Ze roepen op om te geeuwen voor koffie. Geeuwen voor koffie?, horen we je nu al denken. Het klinkt gek, maar het is de geniale nieuwe campagne van Fairtrade. Want hoe kan je wakker blijven, zonder een heerlijke kop koffie?

Hoe bedreigt de klimaatverandering de toekomst van koffie?

De temperaturen stijgen en steeds vaker krijgen we te maken met extreme weersomstandigheden. Daardoor rijpen de koffiebessen sneller, wat natuurlijk slecht is voor de kwaliteit van de koffie en de opbrengsten verkleinen. Voor koffieboeren wordt het zo nog moeilijker om een leefbaar inkomen te krijgen en de toekomst van onze kop koffie is volgens Fairtrade Belgium zelfs bedreigd.

Wat kan jij doen?

Daarom lanceert Fairtrade Belgium deze week de campagne “Een wereld zonder koffie, is een beroerde wereld”, die zal lopen tot de week van de Fair Trade 5-15 oktober. Onder de hashtag #savecoffee roept Fairtrade op om te geeuwen tegen de beroerde situatie waarin koffieproducenten zich bevinden.

Stuur jouw geeuw door via de website van Fairtrade en wie weet levert je het ook een mooie prijs op!

Ontdek het artikel op COSH.eco

Leave a Reply