Je bekijkt nu DELHAIZE – EEN FOODTRUCK LATITUDE 28 OM TE SENSIBILISEREN ROND EERLIJKE EN DUURZAME KOFFIE

DELHAIZE – EEN FOODTRUCK LATITUDE 28 OM TE SENSIBILISEREN ROND EERLIJKE EN DUURZAME KOFFIE

Delhaize reist met een foodtruck door België in het kader van de week van de fair trade. Aan boord van de foodtruck: een assortiment Latitude 28 koffie, het Fairtrade koffiemerk van Delhaize.

Een ethische koffie, graag!
Het Fairtrade-label garandeert dat deze koffie uit de eerlijke handel komt. Het is dus een bewijs van kwaliteit voor mens én planeet!

Achter de schermen van Latitude 28 en het Fairtrade-label
De klimaatverandering bedreigt de koffiesoorten die groeien tussen de 28° noorderen zuiderbreedte van onze planeet. De onregelmatige en extreme weerverschijnselen die het gevolg zijn van de klimaatopwarming (verhoogd risico op waterschade, bodemerosie, de verspreiding van ziektes en parasieten, …) maakt de toekomst van de koffietelers nog onzekerder. De meeste van hen krijgen geen leefbaar inkomen, waardoor investeringen in meer duurzame en sterkere teelttechnieken in veel gevallen uitblijven. Die vaststelling noopte tot de oprichting van Latitude 28. De samenwerking met Fairtrade kwam als vanzelf tot stand. Dankzij de Fairtrade-certificering krijgen de lokale koffietelers een minimumprijs die de kosten van duurzame landbouw dekt, maar ook een Fairtrade-premie die de coöperaties kunnen investeren in bijvoorbeeld opleidingen of een transitie naar duurzame landbouw. Het programma Latitude 28 zorgt er ook voor dat de CO2-voetafdruk van de teelt beperkt blijft en dat de meest kwetsbare koffiesoorten beschermd zijn.

Waarom kiezen voor Latitude 28 en eerlijke handel?
Als je koffie van Latitude 28 koopt, geniet je van de unieke aroma’s van met de hand geplukte koffie. Je draagt ook bij tot de bescherming van de koffiediversiteit in een streek die direct wordt getroffen door de opwarming van de aarde. Je geeft de telers daarnaast de kans om zich aan deze klimaatveranderingen aan te passen. Welke herkomst spreekt jou aan?

Leave a Reply