Pad Thai met Groenten

30 minuten (gemiddeld makkelijk)

Pad Thai, is een van de populairste éénpansgerechten uit Thailand, gemaakt van gebakken noedels, een typische pad thai saus en massa’s groenten. Als je al in Thailand bent geweest dan ben je dit gerecht zeker al tegengekomen aan de streetfood kraampjes. Met een paar ingrediënten tover je een snelle en heerlijke maaltijd op je bord, boordevol vezels. Mag het wat pittiger? Voeg dan wat chilipeper toe, en varieer met groenten en kruiden naargelang het seizoen. Ook een roerei kan erbij of wat gebakken tofu of zelfs kip als je daarvan houdt.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 blokjes volkoren Fairtrade rijstnoedels   
  • 2 eetlepels fijngeraspte gember 
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden 
  • 1 eetlepel Fairtrade olie  
  • 4 paprika’s, kleur naar keuze 
  • 6 lente-uien 
  • 1 grote courgette 
  • 1 limoen, zeste en sap 
  • 1 handvol gepelde pinda’s, grof gehakt 
  • 1 bosje koriander, grof gehakt  

Phad Thai Saus

  • 2 eetlepels tamarinde pasta 
  • 1 eetlepel Fairtrade kokosbloesemsuiker  
  • 3 eetlepels Fairtrade sojasaus  
  • 3 eetlepels oestersaus 
  • Sap van ½ limoen

Bereidingswijze

  1. Was alle groenten en kruiden grondig. 
  2. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  3. Snijd de paprika in vier, verwijder de pitjes en snijd in dunne sliertjes. 
  4. Snijd de courgette doormidden in vier, verwijder het middelste deel (dit wordt te snel slap maar is ideaal voor in soep) en snij in dunne slierten. 
  5. Snijd de lente-uien in stukken van 6 cm en dan ook in fijne slierten. 
  6. Meng de ingrediënten voor de Pad Thai saus in een kom. 
  7. Verhit de zonnebloemolie in een grote, lage pan. Fruit de knoflook en gember even aan.  
  8. Voeg alle groenten toe aan de pan en roerbak ongeveer 4 minuten tot ze beetgaar zijn. 
  9. Voeg de gekookte noedels en de Pad Thai saus toe aan de pan en warm nog even op. 
  10. Werk af met zeste en het limoensap. 
  11. Dresseer de Pad Thai op borden en werk af met de gehakte pinda’s, koriander, en een partje limoen. 
  12. Serveer onmiddellijk.