Bananenbrood met Chocolade en Gember

50 minuten (makkelijk)

Dit bananenbrood is een heerlijke, gezonde snack zonder toegevoegde suikers. De banaan, de natuurlijke zoetmaker en de lekker bite van de havermout maken deze lekkernij onweerstaanbaar. Gebruik rijpe bananen (de bananen met wat zwarte plekken zijn hiervoor ideaal).

Dit recept is geschikt voor mensen die gluten vermijden, omdat we in plaats van bloem havermout en kokosrasp gebruiken, waardoor het brood ook nog eens boordevol vezels zit. En dan wat donkere chocolade eronder gemengd, omdat we het verdienen . Simpel te bereiden, je moet het enkel in een bakvormpje gieten en klaar.

Ingrediënten voor 1 brood

  • 3 eieren 
  • 300 gram rijpe Fairtrade bananen (ongeveer 2-3 bananen), gewogen zonder schil  
  • 1 Fairtrade banaan voor decoratie   
  • 1 theelepel Fairtrade kaneel   
  • Een snufje zout 
  • 70 gram glutenvrije havervlokken 
  • 80 gram Fairtrade kokosrasp  
  • 1 theelepel bakpoeder 
  • 100 gram donkere Fairtrade chocolade, minimaal 70% cacao, in stukjes  
  • 20 gram verse gember, geraspt 

Tip

  • Ook lekker in de toaster met wat yoghurt, vers fruit en pindakaas.
       
  • Je kan het brood ook met minder koolhydraten maken door de havermout te vervangen door amandelmeel.  

Bereidingswijze

  1. Prak 300 gram banaan tot moes in een grote kom. Voeg de geraspte gember, zout, kaneel, en bakpoeder toe en meng alles goed door elkaar. 
  2. Klop de eieren los en meng deze door het banaanmengsel. Voeg vervolgens de havervlokken en kokosrasp toe en meng tot een homogeen beslag. 
  3. Spatel de stukjes donkere chocolade door het beslag. 
  4. Vet een bakvorm in of bekleed deze met bakpapier. Giet het beslag in de vorm. 
  5. Snijd de extra banaan in de lengte doormidden en leg deze met de snijkant naar boven op het beslag. Bestrijk lichtjes met wat olie. 
  6. Bak het bananenbrood ongeveer 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.  
  7. Laat het brood afkoelen voordat je het aansnijdt. Serveer lauw of koud. Smakelijk!